Skip to main content

Cat 988K peruskunnostus Torssosen Murskaus Oy:lle

Torssosen Murskaus antoi toisen elämän ensimmäiselle Suomeen tuodulle Cat 988K pyöräkuormaajalle

 

Torssosen Murskaus päätti antaa käytössään olevalle Cat 988K pyöräkuormaajalleen toisen elämän Cat -sertifioidun voimansiirtolinjan peruskunnostuksen avulla.

Cat -sertifioitu kunnostus palauttaa koneen tuottavuuden ja käyttövarmuuden uutta vastaavaksi, voimansiirtolinjan peruskunnostuksen kustannusten ollessa noin 40-50 % vastaavan uuden koneen hinnasta. Käytetyn koneen Cat -sertifioitu peruskunnostus on myös vastuullinen valinta pienen hiilijalanjälkensä ansiosta. Caterpillarin sertifioidun laajennetun voimansiirron peruskunnostuksen yhteydessä moottori, vaihteisto, akselit sekä jarrut kunnostetaan uutta vastaavalle tasolle. Kunnostuksen jälkeen kunnostetuille komponenteille myönnetään 3 vuoden tai 10 000 tunnin takuu. 

Torssosen Murskauksen käytössä oleva Cat 988K pyöräkuormaaja on myös ensimmäinen kyseistä mallia oleva Suomeen maahantuotu kone. Nyt tämä perinteitä omaava kone saa Cat -sertifioidun peruskunnostuksen ansiosta jatkoa elinkaarelleen ja kirjaimellisesti toisen elämän.

"Pohdimme pitkään eri vaihtoehtoja käytössämme olevan koneen korvaamiseksi. Päädyimme lopulta nykyisen koneen peruskunnostukseen sen tarjoamien kustannussäästöjen, tuottavien tuntien jatkon ja pienemmän hiilijalanjäljen ansiosta. Ja kyllähän me mielellämme annamme samalla toisen elämän Suomen ensimmäiselle 988K-mallille”, Jukka Torssonen toteaa.

Vuonna 2016 perustettu Torssosen Murskaus Oy on Vieremältä toimiva, pääasiassa murskaus- ja seulontapalveluja tuottava yritys. Torssosen Murskaus tarjoaa luotettavaa ja joustavaa urakointia viiden murskalaitoksen voimin etupäässä Savo/Karjala -alueella. Hallituksen puheenjohtaja ja yrityksen perustaja Timo Torssonen on toiminut toiminimellä soran-, hiekan-, ja murskeiden myynnin ja kuljetusten parissa jo vuodesta 1994 alkaen. Yritys työllistää tänä päivänä, Savon Sahapalvelu Oy mukaan lukien 40 työntekijää.

”Olemme olleet tyytyväisiä tiiviiseen yhteistyöhömme Avesco Caterpillarin kanssa. Esimerkiksi Avescon Rebuild-spesialisti Pertti Karppinen oli hyvin tukenamme tehdessämme päätöstä pyöräkuormaajamme peruskunnostuksesta. Hankimme hiljattain myös kolme Cat -aggregaattia tukemaan liiketoimintaamme”, Jukka Torssonen päättää.

Cat 972M ja Cat 980K peruskunnostus