Skip to main content

TOP 7 TAPAA ESTÄÄ TYÖKONEIDEN SEISONTA-AIKOJA

SÄÄSTÄ RAHAA JA VÄLTÄ VIIVEET TYÖMAALLA

Kun työkone hajoaa, se voi tuoda mukanaan yllättäviä kuluja – aina menetetystä tulosta kalliisiin korjauksiin. Hajoaminen voi myös aiheuttaa viivästyksiä, jotka vaikuttavat työntekijöihin sekä asiakkaisiin.

Vaikka koneiden seisonta-aikoja ei aina pysty ennustamaan, voit tehdä suunnitelman niiden välttämiseksi. Lue lisää mitkä on yleisimmät syyt koneiden seisokkeihin ja mitkä on ne seitsemän askelta, joilla voit säästää aikaa, rahaa ja pitää työntekijäsi turvassa.

  Vinkit välttää koneiden turhia seisonta-aikoja

  1. Ennaltaehkäisevä huolto

  Ennaltaehkäisevä huolto pitää koneesi käynnissä ja estää niiden seisonta-ajat ennen kuin ne tapahtuvat. Jos jätät huollot väliin, pienestä ongelmasta voi kehittyä pitkä seisokki.
  Aloita tarkistamalla koneesi käyttö-, osa- ja huoltokäsikirjat. Koneen käsikirjat sisältävät suositellut huoltovälit ja tarvittavat osat. Varaudu seuraavaan huoltoon hankkimalla tarvittavat tarvikkeet ja osat etukäteen. Voit myös jättää määräaikaishuollot meidän huoleksi huoltosopimuksen avulla. 
  Tutustu Avescon EasyParts-varaosasopimukseen tai EasyService-määräaikaishuoltosopimukseen

  2. Laitteiden suorituskyvyn seuranta

  Koneen suorituskyvyn seuranta voi auttaa havaitsemaan ongelmat ennen kuin ne kasvavat suuremmiksi. Koneenkäyttäjät huomaavat usein ensimmäisenä, kun jokin ei tunnu normaalilta. Jos et itse käytä koneita, ota aikaa keskustellaksesi kuljettajien kanssa siitä, miten kukin kone toimii. Kun he ilmoittavat ongelmasta, puutu siihen mahdollisimman pian.
  Voit myös käyttää kalustonhallintatyökalua koneiden ja niiden suorituskyvyn seuraamiseen. VisionLink®-kalustonhallintatyökalu yksinkertaistaa koneen huoltoa seuraamalla kalustosi kuntoa ja lähettämällä hälytyksiä, kun huolto on ajankohtainen. Voit seurata suomenkielisestä työkalusta koneesi käyttötunteja, viimeisen huollon ajankohtaa ja nähdä vikakoodiluettelon. Näiden tietojen avulla voit ymmärtää, mikä aiheutti koneen vian, ja estää saman ongelman tulevaisuudessa.

  3. Oikeat laitteet ja työkalut tehtävään

  Oikeiden laitteiden ja työkalujen käyttö auttaa estämään viivästyksiä työmaalla. Ennen projektin aloittamista arvioi maaperän olosuhteet, tilarajoitukset ja siirrettävä materiaali, jotta voit valita oikeat koneet ja työlaitteet.
  Jos et omista kaikkea tarvittavaa, harkitse vuokrausta. Vatupassi tarjoaa Cat-koneet ja työlaitteet vuokralle, jotka ovat valmiita käyttöön, vaikka suoraan toimitettuna työmaallesi.

  4. Koneiden asianmukainen varastointi

  Kun koneita varastoidaan pitkään, niiden hyvässä kunnossa pitäminen vaatii  huomiota. Aloita tarkistamalla valmistajan varastointisuositukset, jotka löytyvät usein käyttö- ja huoltokäsikirjasta.
  Vinkkejä työkoneiden asianmukaiseen varastointiin:
  •    Suorita perusteellinen tarkastus ja kaikki huollot ennen varastointia. Tämä sisältää polttoaineen ja hydraulinesteiden täyttämisen oikeille tasoille sekä renkaiden lievän ylipaineistuksen välttyäksesi litistymiseltä ajan myötä.
  •    Varastoi laitteesi sisätiloihin asianmukaisella maapohjasuojalla. Puhdas ja kiinteä alusta on paras. Suojaa likaa ja kosteutta vastaan.
  •    Jatka säännöllisiä tarkastuksia ja huoltoja varastoinnin aikana. Käynnistä koneesi viikoittain voitelemaan moottoria ja ylläpitämään akun varausta.
  Voit myös kysyä vinkkejä koneidesi varastointiin meiltä. 

  5. Sään seuranta

  Sää voi aiheuttaa merkittäviä keskeytyksiä projekteihin. Ole ennakoiva ja varaudu huonoon säähän. Tarkista sääennuste usein ja säädä suunnitelmia sen mukaan. Voit tarvittaessa siirtää projektia. Muista huomioida työntekijöiden turvallisuus, koneiden käyttö ja niiden säilytys, kun päätät, kannattaako työskennellä huonossa säässä. Näiden asioiden huomioiminen auttaa pysymään aikataulussa ja vähentämään riskejä.

  6. Työmaahan liittyvien vaarojen tunnistaminen

  Piilevät vaarat työmaalla voivat aiheuttaa vahinkoa koneille ja työntekijöille, mikä johtaa seisokkeihin. Ennen projektin aloittamista tarkista työmaa fyysisten ja terveyteen liittyvien vaarojen varalta. Tutki maaperän ja kulkuteiden kunto, tila- ja painorajoitukset, apulinjojen sijainti, putoamis- tai terävien esineiden mahdollisuus, työpaikan kemikaalit sekä henkilökohtaisen suojavarustuksen ja ensiaputarvikkeiden saatavuus.

  7. Koneen päivittäinen tarkastuskierros

  Koneen päivittäinen tarkastuskierros on olennainen osa jokaisen työvuoron alkua ja loppua. Näin voit havaita vuodot, letkujen hankautumiset ja muut ongelmat, jotka voivat vaikuttaa koneen toimintaan. Suorita tarkastus ennen työvuoroa ja sen jälkeen ja ilmoita kaikista havaitsemistasi huolto- tai turvallisuusongelmista.
   

  Miten Avesco voi auttaa

  Tarjoamme räätälöityjä ratkaisuja, jotka auttavat sinua pitämään koneesi valmiina työhön. Voit valita vaihtoehdoista, jotka antavat sinulle mahdollisuuden tehdä itse tai saada paikan päällä tukea Cat-asiantuntijoiltamme. 


  Tutustu palveluihimme Cat-koneille