Skip to main content

Asiakastarina - Infrarakentamista uusiutuvalle energialle, Veljekset Korkala

OULULAINEN VELJEKSET KORKALA OY ON INFRA- JA POHJARAKENTAMISEN ERIKOISOSAAJA. YRITYS ON VAHVASTI MUKANA UUSIUTUVAN ENERGIAN HANKKEISSA JA YKSI KONEPUOLEN PÄÄMERKEISTÄ ON CATERPILLAR.

30-vuotias yritys on ollut aina aktiivinen energiatuotannon hankkeissa, ja perustajaveljekset Ilkka sekä Vesa Korkala ovat olleet jo 80-luvulla mukana turvetuotannossa. Turvemailla syntyi myös nykyisen omistajan, Ismo Korkalan palo maarakentamiseen.

"Nassikasta saakka tuli työmailla isän kanssa pyörittyä ja sillä tiellä ollaan edelleen. Energiatuotanto on meillä lähellä sydäntä, turpeen lisäksi olemme olleet mukana metsäenergian korjuussa ja tänäkin päivänä meillä on vielä yksi motoketju olemassa. Nykyisin toiminta perustuu maarakentamisen ympärille pääosin infra- ja pohjarakentamiseen. Teemme myös muita maarakennustöitä, kuten väyläverkkoja ja toimimme alihankkijana isommille rakennuttajille kuntasektorilla sekä palvelemme myös pienempiä rakennuttajia", listaa Ismo Korkala.

Uusiutuva energia on vahvasti pinnalla ja Veljekset Korkala Oy on totta kai vahvasti mukana sillä sektorilla.

"Uusiutuva energia on kovassa purjeessa ja olemme mukana niin tuulivoimalapuistojen kuin aurinkovoimalakenttien rakentamisessa. Keskitymme ydinosaamiseemme eli infrarakentamiseen, rakennamme muun muassa pohjia ja tiestöjä tuulivoimaloille ja perustuksia aurinkopaneeleille. Yksi isoimmista projekteistamme on raakapuuterminaalin tekeminen väylävirastolle Suomussalmelle."

Uusia ideoita erilaisten alueiden hyödyntämiseen energiatuotannossa mietitään koko ajan.

"Olemme esimerkiksi mukana projekteissa, joissa suunnitellaan aurinkovoimakenttiä turvetuotannosta poistuneille alueille. Siellä on valtava potentiaali alueiden hyötykäytölle, vaikkakin haasteita niissä riittää", toteaa Korkala.

Urakoissa Veljekset Korkala tekee sen mitä sovitaan – ammattitaidolla.

"Meidän vahvuuksiamme ovat vastuullisuus, laatu ja mittalaitteiden tehokas käyttäminen, kaikki työmme tehdään 3D-automaation avulla. Koneet ja laitteet ovat kuhunkin työhön soveltuvia, kalustomme on suunniteltu tarkasti kattamaan urakat mahdollisimman tehokkaasti. Omassa konehallissamme myös modifioimme kalustoa tarpeen mukaan, nytkin rakennamme leveämpitelaista kaivinkonetta, jolla on parempi työskennellä pehmeillä mailla."

Caterpillar yksi päämerkeistä

Yrityksen konekalusto on kattava, kaivinkoneita on noin 15 kappaletta, jonka lisäksi löytyy kuljetuskalusto, nostoautoja, puskukoneita ja pyöräkuormaajia. Caterpillar on noussut Veljekset Korkalan päämerkiksi.

"Kun puhutaan työn tehokkuudesta, puhutaan myös Caterpillareista. Maahantuoja Avesco Oy pystyy palvelemaan meitä isossa kuvassa parhaiten, sillä Caterpillarin valikoima kattaa koneet pienistä isoihin. Työssämme tarvitaan monenlaista kalustoa ja tällä hetkellä meillä on Caterpillareita 20 tonnisesta 55 tonniseen. Koneet ovat tehokkaita ja kestäviä, sopivat meidän töihimme erinomaisesti. Hinta-laatusuhde on kohdillaan", kehuu Korkala.

Caterpillar vakuuttaa myös tehdasvarustuksellaan.

"Next Gen -koneissa on pilvipalvelujärjestelmät valmiina ja yksi tärkeä ominaisuus on vaaka vakiona. Vaa’an kautta saamme paljon dataa ulos ja näemme tehoja, miten kaverit siirtävät maata. Datapohjaiset järjestelmät ovat selkeitä ja monipuolisia, saamme niistä paljon irti tietoa toimintamme tehostamiseen. Järjestelmän kautta saadaan myös aikataulutettua huollot meille sopiviin kohtiin. Ja mikä parasta, Caterpillarin järjestelmä on ilmainen käyttää."

Jälkipalvelut ovat se päätekijä, kun konetta hankitaan – ne toimivat Avescolla.

"Kierrämme ympäri Suomea töissä ja silloin huolto- sekä korjaamopalveluiden saatavuus on tärkeää. Se vähä mitä on Avescolta huoltoja tarvittu, on toiminut hyvin. Ei ole tarvinnut odotella päiväkausia, kone on saatu nopeasti takaisin toimintakuntoon", toteaa Korkala.

Veljekset Korkala Oy:n kalustovastaava Jonni Sihvo arvostaa Avescon osaamista.

Avescolla huolto- ja korjauspalvelut toimivat ja ne ovat aina lähellä. Meidän pääpaikkamme on Oulussa ja toimimme Avescon Oulun toimipisteen kanssa – siellä on tiskin takana ihmisiä, jotka tietävät mistä puhuvat. Ammattitaito ja asiakaspalvelu ovat korkealla tasolla. Huollon ja varaosien saatavuus sekä sujuvuus on hyvää luokkaa. Ja mikä parasta Avesco tarjoaa samaa palvelua koko Suomen alueella", kiittelee Sihvo.

Tarpeet ja palvelu kohtaa

Veljekset Korkala Oy on hyödyntänyt kaikkia Avescon tarjoamia myyntimalleja.

"Heille on mennyt viimeisen kalenterivuoden kaksi uutta 30-tonnista Caterpillar 330 konetta, vuokrafleetistämme vapautunut roll out -kone Caterpillar 323 ja meidän Norjasta maahantuoma käytetty Caterpillar 352. Tarpeet ja palvelu on kohdannut hienosti ja meidän koko portfoliota on hyödynnetty hienosti", sanoo Avesco Oy:n Pohjois-Pohjanmaan, Koilismaan ja Kainuun myyjä Mika Pulkkinen.

Uusin koneista, Caterpillar 330, on kuvaushetkellä varustelussa Avescon Oulun toimipisteessä.

"Tässä on vakiona Caterpillarin oma 2D-mittalaite ja vaaka. Lisäksi koneessa on muun muassa kaivuuavustimet ja rajoittimet mukana. 2D järjestelmä pystytään halutessaan päivittämään Cat Grade 3D -mittalaitteeksi".

Kaikkiin Veljekset Korkalan hankkimiin koneisiin meni myös Easy Service -huoltosopimuspaketti.

"Huoltosopimuksia myymme mielellämme, sillä meillä on jälkipalvelut kunnossa. Se vain menee niin, että myyjä myy ensimmäisen koneen ja toimivat jälkipalvelut seuraavaan", toteaa Pulkkinen lopuksi.