Skip to main content
blankAvesco Finland
Quick Access

Avesco toimittaa Caterpillar-kaivoskoneet Tapojärvelle

Avesco Oy ja Tapojärvi Oy ovat solmineet mittavan sopimuksen 3.6.2020 Caterpillar-kaivoskoneiden toimittamisesta Siilinjärven kaivokselle, jolla Tapojärvi aloittaa kaivospalveluiden tuottamisen 1.1.2022. Sopimus kattaa konekaluston toimittamisen lisäksi käyttö- ja huoltokoulutuksen, teknisen tuen ja varaosatoimitukset.

Tehdyllä kaupalla Avesco toimittaa Tapojärvelle kaivostoiminnan operointiin lastauskoneet, kiviautot, puskukoneet ja tiehöylän, ja kalusto toimitetaan kokoamista varten Siilinjärven kaivokselle vuoden 2021 aikana.

Kauppa on merkittävä Avesco Oy:lle – ja jopa Euroopan mittakaavassa koko Avesco-konsernille, Avescon toimitusjohtaja Teemu Raitis sanoo. "Caterpillar-tuotemerkillä on pitkät perinteet Suomessa ja myös Siilinjärven kaivoksella. Tehdyllä sopimuksella perinne jatkuu pitkälle tulevaan. Tämä projekti on hieno mahdollisuus Avesco Oy:lle tarjota parasta asiakaslisäarvoa tuottavaa kokonaispalvelua koulutuksineen ja huoltoineen Suomen kaivoskonemarkkinoille."

Avesco Oy on osa sveitsiläistä Avesco konsernia. Avesco on tehnyt yhteistyötä Caterpillarin kanssa vuodesta 1931, jolloin se aloitti edustajana Sveitsissä. Vuonna 2016 Avescon Caterpillar edustus laajeni Baltian maihin ja vuoden 2020 alusta Suomeen. Baltian ja Suomen Caterpillar liiketoiminnat Avesco osti liiketoimintakaupalla Wihurin tekniseltä kaupalta. Suomessa Wihuri Witraktor edusti Caterpillaria vuodesta 1947. Suomessa Avesco työllistää 240 ihmistä, joista valtaosalla on pitkä kokemus Caterpillar koneiden ja moottoreiden myynnistä ja huollosta. Avesco rakentaa Suomessa liiketoimintaansa vahvojen perinteiden päälle kehittäen samalla toimintaansa Caterpillar tuotteille menestystä Sveitsissä ja Baltiassa tuoneiden Avesco vision, arvojen, prosessien ja toimintamallien pohjalta.

Lisätietoja:

Teemu Raitis, toimitusjohtaja, Avesco Oy, puh. 040 035 2334