Skip to main content

Viisi vinkkiä kaivukoneen työlaitteiden valintaan

VALITSE TYÖLAITTEESI TEHOKKAASTI

Nykyisessä taloustilanteessa on hyvä selvittää, miten hyödyntää täysin kaivukoneen monipuolisuus.

Työlaitteet ja kiinnittimet ovat yksi tapa mahdollistaa useita tehtäviä yhdellä koneella, mikä mahdollistaa lisää tarjousmahdollisuuksia, lisää tuottavuutta ja vähentää käyttökuluja.

Pidä nämä viisi vinkkiä mielessä, kun valitset työlaitteita.

1. OTA SELVÄÄ ENNEN PÄÄTÖSTÄ.

Alueesi Avesco konemyyjä auttaa tiedoillaan ja suosituksillaan. Kerro minkä tyyppisellä materiaalilla työskentelet (tuo näyte tarvittaessa) sekä jaksoaikojen vaatimukset.

Kerää tiedot – koneiden mallinumerot, kokoonpano, kaatokuorma, nosto/painokapasiteetit, vastapainon koko sekä muut perustiedot – kaikista koneista jotka voivat käyttää työlaitetta. Kirjaa myös koneiden lisävarusteet, jälkiasennetut tai erikoisominaisuudet (esim. muutokset hydrauliikkaan, renkaisiin, moottoriin tms.).

Jos työlaite tarvitsee hydrauliikkaa, selvitä koneen hydraulivirtaus (l/min) ja paine (bar) sekä lisälaitteen hydrauliikka. Kaikissa koneissa ei ole kolmatta tai neljättä hydrauliikkatoimintoa, mutta monet työlaitteet edellyttävät tätä.

Lopuksi, jos käytössäsi on pikakiinnitin, selvitä sen merkki ja malli – ja kirjaa sen sarjanumero ja ota kuva viitteeksi.

2. TARKISTA HYDRAULIIKKAPIIRIN VIRTAUSTIEDOT.

Hydrauliikka paitsi tuottaa voiman maata vasten myös mahdollistaa noston ja kallistuksen sekä työlaitteen lisälaitepiirin käyttämisen. Suuren virtauksen ja vakiovirtauksen kriteerit voivat vaihdella valmistajakohtaisesti, joten selvitä, mitä vaaditaan ja mitä koneesi tuottaa.

Tyypillisesti suuren virtauksen piireissä virtaus on yli 100 litraa minuutissa ja paine 225 bar. Suuren virtauksen koneet voivat ylläpitää enimmäispainetta riippumatta työlaitteen nopeudesta tai käyttöolosuhteista, hitaalla tai nopealla tyhjäkäynnillä.

3. SOVITA TYÖLAITTEEN KOKOONPANO KONEESEEN.

Laitteistojen valmistajat voivat tarjota työlaitetta erilaisissa kokoonpanoissa. Esimerkiksi suoravetoiset tai planeettapyörästöllä varustetut kairat ovat saatavilla vakiohydraulivirtauksella varustettuihin koneisiin. Nämä kokoonpanot auttavat maksimoimaan hydrauliikkapiirin kapasiteetin keskiraskaissa sovelluksissa.

Suuren virtauksen planeettapyörästöllä käytettävä kaira suuren hydraulivirtauksen koneessa soveltuu erittäin raskaisiin sovelluksiin. Suuren virtauksen kokoonpano on suunniteltu maksimaalista vääntömomenttia varten, ja hydrauliletkut ja tiivisteet on valmistettu kestämään lisäpaine ja pitämään liitäntä vuotamattomana. Yleensä suuren hydraulivirtauksen kone voi käyttää työlaitteita, jotka on suunniteltu vakiovirtauksen koneisiin, mutta käänteisesti tätä ei suositella (suuren virtauksen työlaite vakiovirtauksen koneessa). Vakiovirtauksen koneen hydraulijärjestelmä ei pysty tuottamaan riittävää virtausta työlaitteen kunnollista toimintaa varten.

4. HARKITSE PIKAKIINNITTIMEN KÄYTTÄMISTÄ NOPEISIIN JA HELPPOIHIN TYÖLAITTEEN VAIHDOISTA.

Pikakiinnittimen avulla voit vaihtaa kauhaa tai työlaitetta ohjaamosta ja se parantaa tuottavuutta huomattavasti. Cat® automatisoitu HCS-kiinnitin mahdollistaa esimerkiksi seuraavat:

  • Vaihto toiseen työlaitteeseen muutamassa sekunnissa ohjaamosta poistumatta.
  • Pikavaihto tarkoittaa, että käyttäjät hyödyntävät tehtävään ja sovellukseen sopivia työlaitteita, mikä lisää tuottavuutta yleisesti ja pidentää työlaitteiden käyttöikää.
  • Mahdollisuus työlaitteiden nopeaan vaihtoon voi vähentää työhön tarvittavien koneiden määrää.

Rototilttien käyttö alalla yleistyy. Cat® rototiltti on monitoiminen pyörittäjä. Kirjaimellisesti. Voit kiertää työlaitetta portaattomasti 360 astetta ja kallistaa 40 astetta molemmin puolin. Poikkeuksellisen monikäyttöinen. Täysin integroidulla ja monipuolisella Cat® rototiltillä saat työt tehtyä nopeammin ja turvallisemmin samalla kun lisäät tuottavuutta.

5. ETKÖ OLE VARMA SIITÄ, MITÄ TARVITSET? OTA KONEMYYJÄ MUKAAN.

Epävarmoissa tilanteissa valitse konemyyjäsi kanssa paras työlaitevaihtoehto toimintaasi. Voit myös löytää uusia tapoja varustaa kone hyödyntämään lisää työlaitteita lisäämällä vastapainon kokoa tai käyttämällä erilaista pää- ja kaivupuomin yhdistelmää. Lisäksi voit havaita, että yksittäinen kone ja useita työlaitteita maksaa vähemmän kuin kaksi konetta työssä.

Next Generation Cat -kaivukoneisiin on tarjolla laaja valikoima työlaitteita ja yhdistelmiä, joilla saat parhaan monikäyttöisyyden ja parhaan tuoton kaivukoneen sijoituksellesi.

Avesco Cat-konemyyjääsi opastaa sinua mielellään tai käy täällä nähdäksesi mikä työlaite parantaa Cat-koneesi tuottavuutta ja hyödynnettävyyttä.

 

Haluan lisätietoja Cat työlaitteista

General Contact Form Finland

Contact form