Skip to main content

OLE ALASI VOITTAJA. UUDET CAT® MINIKAIVURIT.

HÄN ON PUJOTTELURINTEIDEN, SINÄ TYÖMAASI MESTARI! UUSILLA CAT MINIKAIVUREILLA OLET AINA VÄHINTÄÄN KAUHAN MITAN EDELLÄ.

1
2

Ramon Zenhäusern VS. Cat 301.8 kaksintaistelu Matterhornilla

Tämä kilpailu on ainutlaatuinen! Miltei 3800 metrin korkeudessa vuoden 2018 olympiahopeamitalisti Ramon Zenhäusern (Sveitsi) kisaa uuden sukupolven minikaivuria vastaan. Kumpi voittaa? 

 

Vilkaisu kuvauspaikalle  | kuvagalleria

3

"Rock your business!" Oletko valmis toimiin oli kaivupinta mikä tahansa tai tilaa kuinka naftisti tahansa? Uuden sukupolven Cat-minikaivureiden ominaisuudet ovat alansa ykköset: joystick-ohjaus, DAB+ Bluetooth -radio, ilmastointi 1–2 tonnin koneissa, vakionopeudensäädin, sekä loistava suorituskyky ja pienet ylläpitokustannukset innovatiivisten rakenteiden ansiosta.

Tutustu koneisiin

 

 

4

6 kysymystä

Christoph Zaugg, 36, Cat koneiden esittelijä ja kouluttaja

Ajoit minikaivuria kaksintaistelussa Ramonia vastaan. Oliko kaivuri vakiovarusteltu kone vai oliko se varusteltu erityisesti kuvauksia varten? Kumitelaketjujen sijaan käytimme nastoitettuja rautateloja parantaaksemme pitoa lumella. Muuten 301.8 oli tehdas/vakiomalli.  Kuinka moottori toimi ylhäällä, 3800 metriä merenpinnan yläpuolella? Ylämäkeen ajo oli todellakin kova juttu. Vääntöä oli hiukan vähemmän kuin alemmissa korkeuksissa. Kone kulki kuitenkin yllättävän hyvin, joka puhuu hyvän moottorin puolesta. Mikä oli vaikeinta lumella ajamisessa? Mitä pystympänä olin rinteeseen nähden, sitä enemmän kone liukuu. Mistä pidät eniten Cat-minikaivureissa? Joystick-ohjauksesta. Se tekee työstä niin paljon miellyttävämpää. Myös kallistettava ohjaamo on mainio erityisesti huoltoja ajatellen. Miten sinusta tuli kone-kouluttaja? Täytyy olla hulluna maanrakennuskoneisiin ja pitää tienpäällä olemisesta. Vuonna 2020 tein 252 tuote-esittelyä. Mikä oli hulluin tapaus? Hmm... no ei ainakaan projekti jäätiköllä... Kisa minikaivurilla pujottelurinteessä olympiamitalistia vastaan - sehän on aivan normitoimintaa, eikö?

 

5

Musiikkia ohjaamossa? Riippuu mielentilasta.

Haastattelu Ramon Zenhäusernin kanssa hänen kokemuksistaan kaivurin ohjaimissa, nuoruuden unelmista ja työn oikeasta soundista.

 

Ramon, kuvaukset rinteessä ja kisa minikaivuria vastaan – oliko tämä vain osa kaltaisesi ammattilaisen työtä vai jotain muuta?

Tämä oli todella erilaista! Mutta minulla on erityinen, aiheeseen liittyvä suhde. Nuorena poikana unelmani oli ryhtyä kaivurikuljettajaksi. Voima ja vahvuus kiinnostivat minua jo pienenä.

Milloin viimeksi istuit kaivurissa?

No, siitä on aikaa ainakin 20 vuotta. Meillä talomme edustalla Vispissä oli työmaa. Katselin touhuja koko ajan ja halusin todella päästä ajamaan kaivuria.

Mainoksessa on pätkä, jossa ajat kaivuria itse. Miltä se tuntui? 

Minusta se oli haastavaa! Kahden joystickin käyttö yhtäaikaa vaati totuttelemista. Nostan hattua niille, jotka tekevät tätä joka päivä.

Tuntuiko kaivurin ajaminen erilaiselta kuin silloin lapsena?

On aivan uskomatonta, kuinka mukavan tuntuisia nämä uudet koneet ovat. Digiradion ja bluetoothin avulla voi kuunnella omaa musiikkiasi kännykästä. Kaivurissa on jopa vakionopeudensäädin.

 

Musiikista puheen ollen, "Rock Your Business" on Cat-minikaivureiden lupaus. Mitä Ramon Zenhäusern soittaisi kaivurin ohjaamossa?

Riippuu fiiliksestä. Kuuntelen yleensä poppia radiosta. Jos tahdon rauhallisempaa soundia, kuuntelen Zermattista kotoisin olevaa bändiä Wintershome, jonka soittajat ovat tuttujani. Lasketeltiinkin ennen yhdessä.

Kun lopetat ammattilaisurasi alppihiihtäjänä, jatkuuko ura kädet kiinni joystickissä?

Kukapa tietää (nauraa). Joka tapauksessa voisin kuvitella helposti itseni kaivurikuljettajana vuoden päivät.

6

Tilaa tästä Avescon uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme, niin kuulet ensimmäisten joukossa Cat tuoteuutuuksista, tarjouksista ja tapahtumista.