Skip to main content

Turvallisuusvinkkejä työkoneen kuljettajalle

KAIKKI TERVEENÄ JA TURVALLISESTI TYÖPÄIVÄN JÄLKEEN KOTIIN

Turvallisuus on avainasemassa jokaisessa työpäivässä, olitpa sitten tuore tekijä tai konkarikuski. Jotta voimme kaikki palata kotiin hymyssä suin, tässä muutamia kouluttajiemme vinkkejä, jotka kannattaa pitää mielessä erityisesti nyt kun kelit ovat vuoroin märkiä tai liukkaita ja työtä tehdään usein hämärässä. 

Ensimmäisenä ja aina — suojavarusteet:

Olipa kyseessä pitkä päivä työmaalla tai vain pikainen vilkaisu ohjaamoon, varmista, että käytät aina tarvittavia ja ehjiä henkilökohtaisia suojavarusteita. 

Liukkaus kuriin:

Koneen ympärillä pyörii paljon. Pidä lumi ohjaamon ulkopuolella, puhdas ohjaamo kerää vähemmän kosteutta. Turvallisuus alkaa puhtaista kenkäpohjista: pidä jalkineesi puhtaina ja liukkaus loitolla. Muista myös huolehtia koneen askelmista ja tikkaista, ettei niihin kerry lunta ja jäätä!

Koneeseen nousu turvallisesti:

Kolme kosketuspistettä ohjaamoon mennessäsi ja sieltä poistuessasi – tämä sääntö on kullanarvoinen. Ja älä unohda turvavyötä. Turvallisuus ei ole kikka, se on tapa.

Näkyvyys, näkyvyys, näkyvyys:

Peilit, lamput ja peruutuskamera ovat kuljettajan parhaat ystävät. Pidä ne puhtaina sekä toiminnassa – hyvä näkyvyys on turvallisen työskentelyn perusta. Muista myös tarkistaa oma näkyvyytesi muille työmaalla. 

Valppaus ja mukava ajoasento:

Ole tietoinen ympäristöstäsi huomioidaksesi muut liikkujat sekä välttääksesi liukastumisia ja muita vaaratilanteita. Ja kun käytät konetta, ota mukava ajoasento – väsymys pois ja turvavyö kiinni.

Työympäristön siisteys:

Puhtaus on osa turvallisuutta. Vältä koneeseen kertyviä roskia – pidä ympäristösi siistinä ja riskit minimissä. Näin takaat, ettei kerääntynyt pöly ja lika heikennä hengitysilmaa, kerrytä huurretta pinnoille tai esineet lentele äkkipysähdyksessä. Tuulilasin ja pyyhkijöiden puhtaanapito parantaa näkyvyyttä, mutta estää myös ravan aiheuttamat naarmut laseissa. 

Ennaltaehkäisevä huolto:

Tarkista koneesi päivittäin ja varmista, ettei siellä ole ei-toivottuja yllätyksiä. Ennaltaehkäisy ja osien moitteeton kunto on avain keskeytyksettömään toimintaan sekä yllättävien kulujen ennakointiin. 

 

Jokainen kuljettaja voi omilla valinnoillaan vaikuttaa työympäristön turvallisuuteen. Huolellisuus ja ennaltaehkäisy ovat avainasemassa – pitäkäämme siis huolta itsestämme ja toisistamme joka päivä! 

Cat-varaosat ja varusteet verkosta 24/7

Joustavaa, turvallista ja edullisempaa.

Verkkokaupastamme osoitteessa Parts.Cat.Com voit tilata tarvitsemasi varaosat sekä lisävarusteet mistä tahansa, milloin vain. Jos verkkokauppamme ei ole vielä tuttu, lue lisää linkin kautta.  

LUE LISÄÄ

Kuljettajakoulutukset

Tutustu Cat-sertifioituihin koulutuspaketteihimme

Osaava henkilöstö on sitoutunut, hoitaa hommat turvallisesti ja pitää koneesi ja liiketoimintasi pyörimässä työmaalla. Järjestämme Cat-sertifioituja kuljettajakoulutuksia kaikentasoisille kuljettajille. Lue lisää ja varaa omasi. 

TUTUSTU KOULUTUKSIIN