Skip to main content
blankAvesco Finland
Quick Access

Avesco avaa uuden pääkonttorinsa Keravalle

Avesco Oy tulee rakennuttamaan uudet toimitilat ja siirtämään Suomen Caterpillar-edustajana toimivan Avescon toiminnot Keravalle vuoden 2021 aikana.

Keravan kaupunki ja sveitsiläistaustainen Avesco Oy ovat tänään allekirjoittaneet kiinteistökauppakirjan noin 3,3 hehtaarin tontista Keravan Kerca-alueella. Avesco Oy tulee rakennuttamaan tontille vuoden 2021 aikana uudet toimitilat ja siirtämään Suomen Caterpillar-edustajana toimivan Avescon toiminnot Keravalle.

Etelä-Keravalla, Lahden moottoritien ja pääradan välissä sijaitsevalle Kerca-alueelle on viime vuosina sijoittunut useita merkittäviä logistiikka- ja teollisuusalan yrityksiä, muun muassa Frode Laursen, Dachser, Vink Finland ja Hyxo. Myös Motonetin omistavan Broman Groupin logistiikkakeskus on Kercassa. Alue on houkutteleva yrityksille, joiden toiminta edellyttää erinomaisia raskaan liikenteen, henkilöautojen, kevyen liikenteen ja julkisen liikenteen kulkuyhteyksiä. Osa HSL:n sähköbusseista kulkee Keravan asemalta ja Vantaalta Kercan kautta. Myös Savion juna-asema sijaitsee Kerca-alueella.

”Kerava on kaupunkistrategiassaan sitoutunut vahvasti elinkeinoelämän kehittämiseen. On hienoa saada jälleen yksi kansainvälinen yritys sijoittumaan Keravalle. Uuden yrityksen myötä Kercan alue kasvaa ja se lisää koko kaupungin elinvoimaisuutta. Myös kymmenien työpaikkojen syntyminen kaupunkiin on aivan loistavaa”, Keravan kaupunginjohtaja Kirsi Rontu toteaa.

Stefan Sutter, sveitsiläisen Aveco AG:n toimitusjohtaja kertoo yrityksen valinneen Keravan sen sijainnin takia: Kerava on lähellä Helsinkiä ja kaupungissa on erinomaiset maantie- ja rautatieyhteydet. Myös yhteistyö kaupungin kanssa on ollut mutkatonta. Vain 7 kuukautta ensimmäisen yhteydenoton jälkeen hankkeella oli jo rakennuslupa, ja Avesco aloittaa rakennustyöt uudella tontillaan jo ensi viikolla.

Tontille tullaan rakentamaan Avescon Suomen pääkonttori toimistoineen, työtiloineen ja varastoineen. Avesco sai Caterpillar-tuotteiden edustuksen Suomen markkinoilla 1.1.2020. Amerikkalainen Caterpillar on maailman johtava maanrakennus- ja kaivoskoneiden, diesel- ja maakaasumoottoreiden, teollisten kaasuturbiinien ja dieseljunien valmistaja. Caterpillar myy tuotteitaan useissa maissa riippumattomien myynti- ja huoltokumppaneiden kautta.

 

Keravan kaupunki

Kerava – pieni suuri kaupunki – sijaitsee Keski-Uudenmaan sydämessä. Asukkaita Keravalla on noin 37 000 ja kaupungin pinta-ala on 30,9 km2. Kerava on vihreä kaupunki, jossa on kaavoitettua puistoaluetta asukasta kohden yli 91 m2. Keravasta tuli kauppala vuonna 1924 ja kaupunki vuonna 1970.

 

Lisätietoja:

Keravan kaupunginjohtaja Kirsi Rontu, kirsi.rontu@kerava.fi sekä

Avesco AG, Head of Corporate Development Christoph Lehmann, christoph.lehmann@avesco.ch